Contactati-ne 9:00 - 18:30 :
0748.034.404
0748.030.216
0748.034.404
0748.099.089
0748.096.139
0724.885.715
0730.514.767
 
Cosul tau (0 produse)
Nu aveti niciun produs in cos.
 logo site Parteneri
 
 
Intrebari frecvente
Administrare
Video
Afectiuni
Stiri
Zeoliti oferte
 
Comanda
Contact
  • 2+1 gratis   • 3+1 gratis   • 4+1 gratis   • Idei de cadouri   • Oferte speciale   • Promotii     Lista produse
info contact
Produse Zeolit de uz intern
Articular Protect
Activ Zeolit Silicic
Zeolite Enhanced with DHQ - Upgraded
Biostem
Zeolit lichid
Activ ZEOLIT Protect 250 capsule
Zeolit pudra Detoxifianta flacon 350 grame
Zeolit pudra detoxifianta flacon 200 grame
Zeolit detoxifiant - flacon 250 capsule
Zeolit detoxifiant - flacon 180 capsule
Zeolit detoxifiant - flacon 60 capsule
Zeolit Protect Pulbere
Zeolit Detoxamin Royale
Zeolit Detoxamin Pudra
Zeolit Detoxamin Guarana
Zeolit Detoxamin Basic Capsule
Zeolit Detoxamin Acai Slim
Colon Detox
CandyClear5
Zeolit Dinamic Trio
Ultra Zeolit lichid
Micro Zeolit

Produse Zeolit de uz extern
Zeolit Masca Cosmetica
Zeolit masca exfolianta
Zeolit Pudra Dermatologica
Zeolit pudra abraziva
Pachet Splendor
Pachet Enjoy
Zeolit Detoxamin Pudra pentru Piele
Zeolit Pudra pentru Sportivi

Promotii
Biostem Zeolit Premium 2+1 gratis
Oferta zeolit pudra abraziva 2+1 gratis
Oferta Zeolit Detoxifiant 60 capsule 2+1 gratis
Oferta Zeolit Detoxifiant 180 capsule 2+1 gratis
Oferta Zeolit Detoxifiant 250 capsule 2+1 gratis
Oferta zeolit pudra detoxifianta 200 grame 2+1 gratis
Zeolit Protect 3+1 gratis
Zeolit pudra detoxifianta premium 2+1 gratis
Oferta 2+1 gratis ColonDetox
Oferta CandyClear5
Oferta zeolit protect pulbere 3+1
Oferta 2 ultra zeolit lichid + Kinoki
Oferta ultra zeolit lichid 3+1 gratis
Oferta ultra zeolit lichid 5+2 gratis
Pachet zeolit smart detox
Pachet detoxifiere premium
Oferta zeolit pudra dermatologica 2+1 gratis
Oferta Zeolit Masca Cosmetica 2+1 gratis
Oferta Zeolit Masca Exfolianta 2+1 gratis
Oferta Zeolit Pudra Pentru Sportivi 2+1 gratis
Promotie Activ Zeolit Silicic 3+1 gratuit
Upgraded dinamic trio
Pachet detoxifiere gold


VIZITATI-NE AICI
facebook Facebook
twitter Twitter
blog Blog

 
 
str. Bistritei 7B, Suceava
E-mail:
comenzi@zeoliti.ro
Delia Constantin    0730.514.767
Adrian Petrica      
0724.885.715
  

Anorexie

Echipa Zeoliti recomanda:
Biostem

biostem
Produs recomandat

Anorexie

Descriere Anorexie:

Anorexia nervoasa este o tulburare alimentara caracterizata prin hipoponderabilitate corporala (adica masa corporala este excesiv redusa), imagine deformata asupra propriului corp si o teama obsesiva de a castiga in greutate. Termenul anorexie a fost stabilit in 1873 de catre Sir William Gull, unul dintre medicii personali ai reginei Victoria. Etimologic, termenul anorexia provine din limba greaca si semnifica lipsa dorintei de a manca. Din aceste considerente, anorexia prezinta cea mai mare rata de mortalitate dintre toate tulburarile care apartin ramurii medicinei psihiatrice (6% pana la 20% dintre pacientii diagnosticati cu anorexie decedeaza). Rata de suicid la persoanele cu anorexie este cu mult mai mare, fata de populatia generala.

Anorexia nervoasa reprezinta o tulburare psihiatrica manifestata prin refuzul de a mentine o greutate minima  normala. Majoritatea persoanelor prezinta consecinte fiziologice severe. Pacientii au o imagine gresita asupra corpului lor, precum si o frica intensa de luare in greutate, chiar daca prezinta o insuficienta ponderala severa.

Anorexia se imparte in doua categorii: restrictiva (limitarea severa a aporturilor alimentare este principalul mijloc de a elimina kilogramele nedorite) si compulsiva/purgativa (perioadele de alimentatie sunt compensate prin provocarea varsaturilor, abuzul de laxative sau diuretice si exercitii fizice intense).

Persoanele care sufera de anorexie nervoasa prezinta deseori si alte trasaturi de personalitate: perfectionism,  atitudine de dependenta excesiva, imaturitate, izolare sociala, comportament obsesiv – compulsiv. In timp, majoritatea pacientilor prezinta si tulburari depresive. Anorexia si bulimia sunt doua tulburari de alimentatie ce pot fi traite in alternanta de o persoana, astfel incat unii autori le considera drept stadii ale unei singure afectiuni, anorexia fiind stadiul mai avansat.

Anorexia este caracterizata de emaciere, preocuparea obsedanta pentru a slabi, imposibilitatea de a mentine o greutate normala, lipsa menstruatiei. Unele persoane cu anorexie pierd in greutate prin dietele de slabit si efort fizic excesiv, altele pierd prin varsaturi induse, folosire de laxative, diuretice, sau clisme. Numeroase persoane cu anorexie se vad drept grase chiar si cand sunt infometate, sau clar malnutrite. Alimentatia, controlul alimentelor si a greutatii devin obsesii. O persoana cu anorexie se cantareste repetat, isi portioneaza masa minutios, mananca doar cantitati mici de alimente, sau doar anumite alimente. Unele persoane se recupereaza cu tratament dupa doar un singur episod, in timp ce altele prezinta recaderi.

Oamenii de stiinta considera ca anorexia nervoasa este o tulburare a pubertatii si adolescentei. La 85% din pacienti debutul bolii are loc intre 13 si 18 ani. Tulburarea a fost remarcata si la persoanele in varsta, insa cu un prognostic mai putin favorabil. Incidenta anemiei nervoase in toate tarile occidentale este de 0,3 -1% la femei si de 0,1% la barbati. Anorexia nervoasa reprezinta una dintre cele mai mari rate de mortalitate dintre toate tulburarile psihiatrice (5 -18%). Se estimeaza un numar de 50% din pacienti care se trateaza cu succes si mentin o greutate normala. Mortalitatea este cauzata de tentativelor de suicid si mai rar complicatiilor malnutritiei.

Tratament Anorexie:

Dupa unele studii, persoanele cu anorexie sunt predispuse de 10 ori la deces ca rezultat al bolii fata de populatia generala. Cea mai comuna complicatie care conduce la deces este stopul cardiac si dezechilibrele electrolitice. Suicidul poate fi o cauza. Tratamentul pentru anorexia nervoasa tinteste trei domenii: restaurarea unei greutati normale a pacientului, tratarea tulburarilor psihologice asociate si eliminarea comportamentului sau gandurilor care conduc la tulburarea alimentara. Tratamentele medicamentoase cu antidepresive, sau inhibitori ai serotoninei nu s-au dovedit general eficiente pentru a trata anorexia, sau a preveni recaderile. Tratamentul in cadrul familiei si cu participarea acesteia este eficient pentru adolescentii cu anorexie de termen scurt. Supravegherea pentru 4 ani arata o rata de recuperare de 60-90% cu 10% dintre pacienti ramanind sever bolnavi.

Cauze Anorexie:

Anorexia nervoasa este provocata de interactiuni complexe dintre factori biologici, psihologici, sociali si culturali, cu consecinte fizice si mentale severe. Un factor principal de risc biologic este dat de prezenta unei rude cu tulburari de comportament alimentar. Pacientii prepuberi care vor dezvolta anorexie nervoasa sufera grave tulburari de personalitate. Pacientul prezinta simptomele unei tulburari obsesiv – compulsive, cu un comportament alimentar rigid, asemanator unui ritual.  Debutul bolii la pubertate a dus la teoria conform careia, prin exercitarea controlului asupra aporturilor de alimente si a greutatii corporale, adolescentii incearca sa compenseze lipsa de autonomie si individualitate.Factorii culturali sunt dati de obsesia pentru suplete in reprezentarile corpului feminin, in special in tarile occidentale. Precocuparea pentru greutate si aspect fizic in societatea actuala poate contribui la dorinta de a fi mai slab.

Alti factori de risc importanti: sexul – anorexia nervoasa afecteaza de 10 pana la 20 ori mai multe fete decat baieti, varsta, prezenta unor tulburari emotionale sau mentale: depresie, anxietate, tulburare obsesiv – compulsiva, influenta familiei – nesiguranta fata de alti membri ai familiei, criticile sau ironia parintilor, fratilor sau surorilor, factorii ereditari – tulburarile de alimentatie se gasesc deseori la mai multi indivizi din aceeasi familie.

Factori genetici:
Studiile pe gemeni estimeaza o ereditate ridicata a bolii, variind intre 56-84%. Alte studii asociate arata pleiomorfism in genele implicate in reglarea comportamentului alimentar, motivatie, personalitate si emotii asociate cu anorexia nervoasa. Anorexia nervoasa este rezultatul unei combinatii intre factori sociali, psihologici, biologici care tind sa afecteze femeile mai mult decat barbatii si adolescentii mai mult decat adultii. Pacientii prepubertali care dezvolta anorexie au o incidenta ridicata a tulburarilor anxioase premorbide. Debutul tulburarii in timpul pubertatii a condus la teoria conform careia exercitarea controlului asupra consumului de alimente si a greutatii corporale, adolescentii incearca sa compenseze lipsa autonomiei propriei vieti. Acesti pacienti prezinta comportament obsesiv compulsiv si depresii.

Factori neurobiologici:
Anorexia poate fi legata de tulburarea sistemului serotonina. Infometarea a fost propusa a fi legata in mod particular de anxietate, controlul impulsivitatii, de nivelele scazute de triptofan si metabolismul hormonilor tiroidieni.

Factori nutritionali:
Deficitul de zinc poate juca un rol in anorexie. Nu este considerat cauzator initial al bolii, dar este un factor accelerant care depinde de patologia anorexiei.

Factori psihologici:
Comportamentul anorexic este considerat a origina din teama obsesiva de a castiga in greutate datorita unei imagini distorsionate a propriului corp. Nu este o problema de perceptie, ci una in care informatia perceptuala este evaluata de catre persoana afectata. Persoanele cu anorexie par a-si judeca propriul corp. acestia pot prezenta si alte tulburari psihice cum sunt depresiile, sindrom obsesiv compulsiv, abuz de substante.

Factori socioculturali:
Studiile socioculturale au subliniat rolul factorilor culturali, cum este promovarea siluetei slabe a femeii ideale din tarile industralizate din vest.

Relatia anorexiei cu autismul:
Urmand o sugestie initiala asupra unei legaturi intre anorexie si autism s-a efectuat un studiu in Suedia cu adolescenti cu probleme alimentare si autism. Cei cu autism tind sa prezinte un prognostic negativ, dar pot beneficia de folosirea combinata a metodelor de consiliere psihologica si medicatie terapeutica care sa amelioreze autismul.

Simptome Anorexie:

Malnutritia secundara infometarii conduce la deficit de proteine si intreruperea functionarii normale a multiplelor organe si sisteme. In plus fata de hipoglicemie si deficit de vitamine, infometarea determina eliberarea de opioizi endogeni, hipercortizolism si supresia functiei tiroidei. Tulburarile neuroendocrine determina pubertate intarziata, amenoree, anovulatie, nivele scazute de estrogen, cresterea hormonului de crestere, scaderea hormonului antidiuretic, hipercarotenemie si hipotermie. La barbati apare hipogonadismul. Efectele cardiovasculare cuprind prolapsul de valva mitrala, disritmiile ventriculare, sindrom de QT prelungit, bradicardie, hipotensiune ortostatica si soc prin insuficienta congestiva cardiaca. Tulburarile renale cuprind scaderea filtratului glomerular, edeme, acidoza, deshidratate, hipopotasemie, hipocloremie si hipoaldosteronism. Gastrointestinal se observa constipatia, intarzierea golirii gastrice, dilatarea gastrica si ruptura. Eroziuni dentare prin varsaturi, largirea parotidelor, esofagita, sindrom Mallory-Weiss.  

Anorexia nervoasa este o tulburare psihiatrica cu consecinte psihologice severe, caracterizata prin imposibilitatea sau refuzul de a mentine o greutate corporala normala a pacientului. Pacientii au o parere proasta despre aspectul lor fizic. Anorexia nervoasa este mai intii un fenomen al pubertatii. 85% dintre pacienti au prezentat debutul bolii intre virstele de 13-18 ani.
Pacientii cu anorexie prezinta de obicei alte dominante ale personalitatii cum este dorinta de perfectiune, succesul academic, lipsa activitatii sexuale adecvate virstei si negarea foamei in favoarea infometarii. Caracteristicele psihiatrice cuprind dependenta de alte persoane, imaturitatea corporala, izolarea sociala, comportament obsesiv-compulsiv si constringerea sentimentelor. Multe persoane prezinta tulburari ale afectivitatii, depresie.

Criteriile de diagnosticare a anorexiei sunt urmatoarele:

-refuzul de a mentine greutatea corpului la minimul normal pentru varsta si inaltime
-frica de a castiga in greutate sau de a deveni gras, chiar daca pacientul este slab.
-imaginea deformata asupra propriului corp din punct de vedere al formei si greutatii
-amenoree cel putin trei cicluri consecutive la fetele in postmenarha.

Anorexia nervoasa este specificata in doua tipuri:

Restrictiva: in timpul episodului acut de anorexie, persoana nu prezinta alimentatie excesiva regulata sau varsaturi induse, administrare de laxative sau clisme.
Alimentar excesiv: in timpul episodului actual al anorexiei nervoase, persoana prezinta comportament anormal cu varsaturi induse, administrare de laxative, diuretice, clisme.

Criteriile ICD-10 (Clasificarea Internationala Statistica a Bolilor), mai mentioneaza:
- caile prin care pacientii isi induc scaderea in greutate sau mentin o greutate scazuta (evitarea alimentelor grase, varsaturile induse, efortul fizic excesiv, folosirea excesiva a suprimantelor de apetit si a diureticelor)
- unele caracteristici psihologice: tulburari endocrine cu amenoree la femei si pierderea interesului sexual la barbati; nivele ridicate ale homonului de crestere, nivelelor de cortizol, modificari in metabolismul periferic al hormonilor tiroidieni si anomaliile secretiei de insulina
- daca debutul este inainte de pubertate, dezvoltarea organismului pacientului este intirziata.
Pacientii cu anorexie nervoasa pot prezenta un spectru larg al tulburarilor asociate scaderii in greutate:
- examenul fizic poate evidentia hipotermia, edemul periferic, parul subtire si emancierea evidenta
- comportamental pacientul manifesta retard psihomotor si lipsa afectiunii
- semnele vitale cuprind anomalii precum hipotermie, hipotensiune si bradicardie
- examinarea cardiaca arata clic sistolic al prolapsului de valva mitrala
- pacientii care varsa prezinta largirea parotidelor, eroziuni dentare si convulsii prin dezechilibrele electrolitice
- examenul dermatologic arata piele uscata, lanugo si turgor diminuat al pielii.

Anorexia nervoasa poate determina pierderea osoasa, retard de crestere, afectarea nervilor si creierului si anemie.

Cauze naturale. Ocupatiile actuale sedentare si stationare, utilizarea mijloacelor de transport, mediul poluant, consumul substantelor nocive, radiatiile electrice, ultravioletele si altele, dauneaza mult vitalitatii si starii noastre de sanatatePoluarea solului, apei si aerului a daunat atat de mult compozitiei substantelor minerale, incat in zilele noastre nu se mai regasesc in natura la fel cum erau in urma cu un secol.

 

Tratamente naturiste pentru Anorexie

biostem
Pret: 450 RON
*TVA inclus
 Disclaimer

 Copyright ©  2011 - 2016. Toate drepturile rezervate

 

Continutul acestui site are un caracter informativ si nu se substituie diagnosticarilor si/sau recomandarilor medicale de specialitate. Medicamentele naturiste sunt omologate ca suplimenti alimentari prin conventie/legsilatie internationala si nationala. Suplimentele alimentare se elibereaza fara reteta si nu au rolul sa inlocuiasca tratamentul medical de specialitate. Rezultatele pot fi diferite functie de mai multi factori cum ar fi raspunsul organismului, gradul afectiunii, modul in care este inteles si aplicat principiul holistic de tratament, cu cele trei paliere: tratamentul, regimul alimentar si mentalul. Cititi cu atentie prospectele care insotesc produsele comadate. Zeoliti.ro si reprezentantii ei nu sunt responsabili pentru administrarea neadecvata sau incorecta a produselor oferite.

 

 

Prima pagina   Administrare   Afectiuni   Comanda   Intrebari frecvente   Video   Zeoliti Oferte   Contact

Creare site creare site