Contactati-ne 9:00 - 18:30 :
0748.030.216
0748.030.216
0748.034.404
0748.099.089
0748.096.139
0724.885.715
0730.514.767
 
Cosul tau (0 produse)
Nu aveti niciun produs in cos.
 logo site Parteneri
 
 
Intrebari frecvente
Administrare
Video
Afectiuni
Stiri
Zeoliti oferte
 
Comanda
Contact
  • 2+1 gratis   • 3+1 gratis   • 4+1 gratis   • Idei de cadouri   • Oferte speciale   • Promotii     Lista produse
info contact
Produse Zeolit de uz intern
Articular Protect
Activ Zeolit Silicic
Zeolite Enhanced with DHQ - Upgraded
Biostem
Zeolit lichid
Activ ZEOLIT Protect 250 capsule
Zeolit pudra Detoxifianta flacon 350 grame
Zeolit pudra detoxifianta flacon 200 grame
Zeolit detoxifiant - flacon 250 capsule
Zeolit detoxifiant - flacon 180 capsule
Zeolit detoxifiant - flacon 60 capsule
Zeolit Protect Pulbere
Zeolit Detoxamin Royale
Zeolit Detoxamin Pudra
Zeolit Detoxamin Guarana
Zeolit Detoxamin Basic Capsule
Zeolit Detoxamin Acai Slim
Colon Detox
CandyClear5
Zeolit Dinamic Trio
Ultra Zeolit lichid
Micro Zeolit

Produse Zeolit de uz extern
Zeolit Masca Cosmetica
Zeolit masca exfolianta
Zeolit Pudra Dermatologica
Zeolit pudra abraziva
Pachet Splendor
Pachet Enjoy
Zeolit Detoxamin Pudra pentru Piele
Zeolit Pudra pentru Sportivi

Promotii
Biostem Zeolit Premium 2+1 gratis
Oferta zeolit pudra abraziva 2+1 gratis
Oferta Zeolit Detoxifiant 60 capsule 2+1 gratis
Oferta Zeolit Detoxifiant 180 capsule 2+1 gratis
Oferta Zeolit Detoxifiant 250 capsule 2+1 gratis
Oferta zeolit pudra detoxifianta 200 grame 2+1 gratis
Zeolit Protect 3+1 gratis
Zeolit pudra detoxifianta premium 2+1 gratis
Oferta 2+1 gratis ColonDetox
Oferta CandyClear5
Oferta zeolit protect pulbere 3+1
Oferta 2 ultra zeolit lichid + Kinoki
Oferta ultra zeolit lichid 3+1 gratis
Oferta ultra zeolit lichid 5+2 gratis
Pachet zeolit smart detox
Pachet detoxifiere premium
Oferta zeolit pudra dermatologica 2+1 gratis
Oferta Zeolit Masca Cosmetica 2+1 gratis
Oferta Zeolit Masca Exfolianta 2+1 gratis
Oferta Zeolit Pudra Pentru Sportivi 2+1 gratis
Promotie Activ Zeolit Silicic 3+1 gratuit
Upgraded dinamic trio
Pachet detoxifiere gold


VIZITATI-NE AICI
facebook Facebook
twitter Twitter
blog Blog

 
 
str. Bistritei 7B, Suceava
E-mail:
comenzi@zeoliti.ro
Delia Constantin    0730.514.767
Adrian Petrica      
0724.885.715
  

Artrita bacteriana

Echipa Zeoliti recomanda:
Biostem

biostem
Produs recomandat

Artrita bacteriana

Descriere Artrita bacteriana:

Artrita septica sau infectioasa reprezinta invazia directa a spatiului articular de variate microorganisme (bacterii, virusuri, micobacterii si fungi). Artrita reactiva este un proces inflamator steril poate fi consecinta unui proces infectios localizat la distanta in corp. Desi orice agent infectios poate determina artrita, patogenii bacterieni sunt cei mai semnificativi datorita naturii distructive rapide. Datorita folosirii protezelor articulare infectia asociata cu aceste dispozitive este cea mai intilnita si periculoasa artrita septica. Cele doua clase principale de artrite septice supurative (bacteriene) sunt cele gonococice sau nongonococice. Desi Neisseria Gonorrhoeae ramane cel mai comun patogen-75% dintre cazuri printre persoanele tinere active sexual, Staphylococcus aureus este cauza vastei majoritati ale artritelor bacteriene acute la adulti si copiii peste 2 ani. Acest patogen este cauza a 80% dintre artritele afectate de artrita reumatoida.

Speciile streptococcice precum Streptococcus viridans, Streptococcus pneumoniae si streptococii de grup B numara peste 20% dintre cazuri. Cocii gram-negativi aerobi sunt implicati in 20-25% dintre cazuri. Cele mai multe infectii apar la persoanele varstnice, sau foarte tinere, imunosupresate, care abuzeaza de droguri intravenos. Infectia articulatiilor sternoclaviculare, sau scaroiliace cu Pseudomonas Aeroginosa, sau specii de Serratia apare exclusiv la drogati. Persoanele cu leucemie sunt predispuse la infectii cu Aeromonas.
Infectiile polimicrobiene-10% dintre cazuri si infectiile cu organisme anaerobe sunt o consecinta a traumei sau infectiei abdominale.

Artrita septica este o inflamatie comuna cauzata de o infectie bacteriana alta decat gonoreea ( infectia datorata gonoreei are alte simptome specifica).

Cauze Artrita bacteriana:

Agentul cauzal este in cele mai multe cazuri stafilococul auriu si in unele cazuri, la copii, haemophilus influenzae. Ocazional, si alti germeni precum streptococul, escherichia coli si proteus pot fi responsabili de aparitia unei artrite. La copii este dificil a decela daca infectia debuteaza in os si se propaga catre articulatie sau invers.

Infectia debuteaza in membrana sinoviala printr-o reactie inflamatorie cu un exudat sero-purulent. Este faza de sinovita acuta in care exista un revarsat purulent articular care va conduce in timp la erodarea si distrugerea cartilajului, din cauza enzimelor eliminate de bacterie si a enzimelor eliberate de sinoviala inflamata, celule inflamatorii si puroi. Urmeaza faza de distructie osteo-cartilaginoasa, ireversibila din punct de vedere al vindecarii fara sechele. La copii, epifizele pot fi distruse, la adolescenti ocluzia vasculara poate antrena necroza a cartilajului de crestere epifizara, iar la adult efectele se reflecta in distrugerea cartilajului articular.

Vindecarea fara sechele este posibila in faza initiala si consta intr-un tratament de urgenta cu toaleta articulara, prin artrotomie urmata de irigatie si drenaj, eventual sinovectomie, antibioterapie si imobilizare.  Daca artrita nu este tratata, evolutia este fie spre distructie partiala a cartilajului articular si fibroza in articulatie, fie distrugerea completa a cartilajului articular si anchiloza osoasa, sau chiar distructia osului cu constituirea unei diformitati articulare permanente.

Diagnostic Artrita bacteriana:

Pentru stabilirea diagnosticului sunt efectuate urmatoarele teste: cultura de sange, analiza si cultura a lichidului din zonele afectate si raze x ale zonelor afectate.

Simptome Artrita bacteriana:

Simptomele apar de obicei repede, odata cu un edem de dureri articular intense si febra scazuta.

Simptomele la nou-nascuti sau sugari sunt: strigate sau plansete atunci cand infectia este contactata, iritabilitate, febra si copilul este incapabil sa se miste

Simptomele la copii si adulti includ: pseudoparalizie, dureri intense comune, umflarea articulatiilor, roseata mixta, febra scazuta si frisoane care sunt mai putin frecvente.   

Se considera ca orice agent bacterian poate provoca o artrita infectioasa. Datorita faptului ca multe artrite infectioase sunt provocate de gonococ, din punct de vedere al etiologiei aceste artrite infectioase se clasifica in: artrite gonococice si negonococice.

Artrita gonococica


Artrita gonococica este cel mai frecvent tip de artrita bacteriana intalnit in practica medicala. Este cauzata de infectia cu Neisseria gonorrhoeae - o bacterie gramnegativa asezata in diplo. Cele mai multe tulpini de neisseria gonorrhoeae sunt sensibile la penicilina. Infectia apare mai ales in conditiile scaderii capacitatii sistemului imun. Defecte la nivelul sistemului complement sunt asociate cu infectia cu Neisseria gonorrhoeae.
Artrita gonococica apare mai frecvent la femei, pentru ca femeile pot fi purtatori asimptomatici de germeni. Artrita gonococica se poate corela cu o infectie urinara - care nu este insa simptomatica in majoritatea cazurilor.
Similar celorlalte infectii bacteriene articulare, artrita gonococica se insoteste de manifestari de boala generala - febra frisoane, stare generala alterata.
Artrita gonococica este de obicei uni articulara, dar exista cazuri in care poate fi prezenta si la mai multe articulatii. Caracteristic artritei gonococice este faptul ca apar manifestari tegumentare - vezicule si pustule pe fondul unui tegument eritematos. Afectarea se localizeaza la nivelul membrelor inferioare cel mai frecvent. Procesul patogenic este reprezentat de existenta unei vasculite (inflamatia peretilor vaselor) de la nivelul tesutului subcutanat.
Neisseria gonorrhoeae poate determina si alte infectii: endocardita, meningita, miocardita.
La nivelul lichidului articular neisseria gonorrhoeae poate fi identificata cu dificultate, intr-un numar mic de cazuri. Bacteria trebuie cercetata concomitent la nivel urinar.
Tratamentul se bazeaza pe drenajul colectiei purulente articulare, imobilizare, administrarea de antialgice si de antibiotice. Neisseria gonorrhoeae este sensibila la penicilina, ampicilina, cefalosporine. Tratamentul este de 10 zile.

Artrite bacteriene infectioase negonococice


Orice agent microbian poate determina artrita infectioasa. In functie de varsta, se intalnesc mai frecvent anumiti agenti cauzali.
La copil sunt mai frecvente artritele infectioase determinate de Haemophilus influenzae. La varsta adulta se intalneste mai frecvent staphylococus aureus. Staphylococcus aureus este, de asemenea, cel mai frecvent agent microbian intalnit la pacientii care poarta proteze articulare. De asemenea, se constata cresterea incidentei infectiilor cu bacili gram negativi. Cele mai frecvente artrite septice determinate de bacili gram negativi sunt: Escherichiae coli si Pseudomonas aeruginosa.
Diagnosticul este similar artritei gonococice. Examinarea frotiului din lichidul articular si efectuarea culturilor permite identificarea agentului cauzal. Identificarea germenului din culturi permite efectuarea antibiogramei care este de mare ajutor pentru tratament. Terapia antibiotica trebuie tintita in functie de sensibilitatea germenului.
Artritele infectioase in general sunt marcate de persistenta unor sechele care limiteaza mobilitatea articulara. Aceste sechele apar mai ales in infectia cu Staphylococcus aureus.

Artritele tuberculoase


Artrita tuberculoasa reprezinta o manifestare extrapulmonara importanta a infectiei cu bacilul Koch. Artrita tuberculoasa poate sa apara chiar si in absenta manifestarilor pulmonare. Doar in aproximativ jumatate din cazuri se constata si leziuni pulmonare.
Cea mai frecventa localizare a artritei tuberculoase este la nivelul coloanei vertebrale - in aproximativ jumatate din cazuri. La nivelul coloanei vertebrale tuberculoza se dezvolta mai ales regiunea toracolombara si afecteaza mai ales partea anterioara a corpilor vertebrali.
Afectarea corpilor vertebrali in partea anterioara determina prabusirea acestora cu formarea cifozei. Se formeaza un abces vertebral care se poate extinde si in alte directii, chiar si la nivelul partilor moi cum ar fi tegumentul sau mediastinul.
Artrita tuberculoasa de la nivelul articulatiilor periferice apare mai frecvent la nivelul membrelor inferioare. Evolutia este progresiva cu aparitia insidioasa a semnelor generale. Caracteristic infectiei tuberculoase la nivel articular este faptul ca nu se formeaza osteofite iar leziunile osoase sunt urmate de formarea de os nou.
Examinarea macroscopica a lichidului sinovial extras arata un lichid tulbure, de culoare galbena, cu un numar crescut de leucocite cu predominanta mononuclearelor. Distrugerea articulara are loc prin formarea unor granuloame la nivelul sinovialei.
Tratamentul artritei tuberculoase asociaza medicatia antituberculoasa cu interventia chirurgicala la nivelul articulatiei.

Artritele infectioase de origine fungica


Ciupercile determina, in mod normal, foarte rar infectii sistemice sau articulare. Diagnosticul este dificil de pus si este de obicei tardiv cand sunt constituite leziuni ireversibile.
Afectarea fungica este obicei la nivelul osului, dupa care se extinde la nivel articular.
Cele mai frecvente infectii fungice care determina artrite sunt: blastomicoza, coccidiomicoza, sporotricoza.
Tratamentul antifungic este in general de lunga durata in cazul unei artrite.

Artrite infectioase produse de virusuri

Infectiile virale determina rar fenomene articulare. De obicei sunt manifestari secundare care apar in contextul unei afectiuni generale.
Infectia cu virusul hepatitic B poate cauza afectare articulara. Hepatita acuta cu virus B poate debuta cu manifestari reumatoide, care preced cu cateva saptamani aparitia icterului. In general sindromul reumatoid consta in dureri articulare, iar in cazuri mai rare se constata artrita cu acumularea de lichid in cavitatea sinoviala. De obicei sindromul reumatoid se insoteste de aparitia unor leziuni tegumentare maculare sau papulare cu aspect urticarian.
Afectarea articulara se poate intalni si in alte infectii virale cum ar fi rubeola - apar artralgii care migreaza de la o articulatie la alta.

Artrite infectioase produse de spirochete

Cele mai frecvente spirochete care determina afectare articulara sunt Borelia burgdorferi si Treponema pallidum.

Infectia cu Borelia burgdorferi determina aparitia bolii Lyme. Borelia burgdorferi este transmisa prin intepatura de capuse. Infectia are mai multe etape. Dupa ce patrunde in organism, borelia este preluata la nivelul ganglionilor locali si disemineaza hematogen la nivelul organelor interne.
Borelioza acuta este marcata de aparitia eritemului cronic migrator, care este o manifestare tegumentara specifica acestei boli. Se constata aparitia unor macule eritematoase care centreaza leziunea si care se extind, putand atinge cativa zeci de centimetri. Afectarea tegumentare se insoteste de aparitia unor semne de boala generala printre care si durerile articulare.
La cateva saptamani sau luni de la infectare pot aparea manifestarile neurologice (meningita, encefalita, nevrita), cu prezenta de limfocite in lichidul cefalorahidian. Afectarea cardiaca se manifesta mai frecvent prin aparitia de blocuri atrioventriculare.
Afectare articulara apare in faza cronica de evolutie a boreliozei si poate aparea chiar la 2 ani de la debut. Apar artrite care sunt asimetrice, dureaza cateva luni si afecteaza cateva articulatii simultan, in principal genunchii.
Afectarea articulara se caracterizeaza prin aparitia unei pana sinovial, cu morfologie similara celui care apare in poliartrita reumatoida. Aparitia panusului marcheaza afectarea articulara mai severa cu eroziuni la nivelul cartilajului si osului.

Afectarea articulara produsa de Treponema pallidum

Infectia congenitala cu treponema pallidum determina aparitia unor leziuni la nivelul articulatiei si oaselor. Se constata osteomielita a diafizei oaselor lungi, periostita si osteocondrita.
Sifilisul secundar poate determina poliartrita, cu afectare in special la nivelul coloanei vertebrale in regiunea cervicala. Manifestarile clinice sunt similare poliartritei reumatoide. Suferinta articulara este consecutiva activarii unui mecanism imunologic - depunerea la nivel articular excesului de complexe imune.De asemenea, sifilisul tertiar poate determina afectare articulara, care nu afecteaza mobilitate.

Tratament Artrita bacteriana:

In era pre-antibiotica decesul este o complicatie comuna in artrita septica. Cei care au supravietuit infectiilor acute prezinta distructie articulara severa cu anchiloza fibroasa sau osoasa. Infectia tuberculoasa determina anchiloza fibroasa. Terapia antibiotica a redus morbiditatea si mortalitatea bolii. Rata de mortalitate este sub 10%. Aproximativ 60% dintre pacienti se recupereaza complet. Tratamentul prompt limiteaza distructia pe termen lung. Pacientii care sunt asimptomatici peste 7 zile inainte de diagnosticul bolii tind sa prezinte afectare severa a articulatiei. Staphylococcus aureus si bacilii gram-negativi tind sa fie mai distructivi.

Antibioticele sunt utilizate pentru a trata infectia.

Odihna, imobilizarea si compresele reci pot ajta la ameliorarea durerii. Realizarea exercitiilor in zonele afectate ajuta la procesul de recuperare.

In cazul in care se acumuleaza lichid in zonele afectate, ca urmare a infectiei, va fi nevoie de aspiratia frecventa a lichidului prin introducerea unui ac. Cazurile severe pot necesita interventie chirurgicala pentru ca lichidul infectat sa fie scos si zona sa fie curatata.

Copii cu artrita septica a soldului prezinta dizabilitate pe termen lung. Prognosticul pentru copii mari este mai bun. Complicatiile pe termen lung pot apare pri tulburarile cresterii, anchiloza fibroasa sau osoasa sau osteonecroza capului femural.

 

Tratamente naturiste pentru Artrita bacteriana

biostem
Pret: 450 RON
*TVA inclus
 
Activ ZEOLIT Protect Capsule 250 capsule
Pret: 125 RON
*TVA inclus
 Disclaimer

 Copyright ©  2011 - 2016. Toate drepturile rezervate

 

Continutul acestui site are un caracter informativ si nu se substituie diagnosticarilor si/sau recomandarilor medicale de specialitate. Medicamentele naturiste sunt omologate ca suplimenti alimentari prin conventie/legsilatie internationala si nationala. Suplimentele alimentare se elibereaza fara reteta si nu au rolul sa inlocuiasca tratamentul medical de specialitate. Rezultatele pot fi diferite functie de mai multi factori cum ar fi raspunsul organismului, gradul afectiunii, modul in care este inteles si aplicat principiul holistic de tratament, cu cele trei paliere: tratamentul, regimul alimentar si mentalul. Cititi cu atentie prospectele care insotesc produsele comadate. Zeoliti.ro si reprezentantii ei nu sunt responsabili pentru administrarea neadecvata sau incorecta a produselor oferite.

 

 

Prima pagina   Administrare   Afectiuni   Comanda   Intrebari frecvente   Video   Zeoliti Oferte   Contact

Creare site creare site