Contactati-ne 9:00 - 18:30 :
0748.034.404
0748.030.216
0748.034.404
0748.099.089
0748.096.139
0724.885.715
0730.514.767
 
Cosul tau (0 produse)
Nu aveti niciun produs in cos.
 logo site Parteneri
 
 
Intrebari frecvente
Administrare
Video
Afectiuni
Stiri
Zeoliti oferte
 
Comanda
Contact
  • 2+1 gratis   • 3+1 gratis   • 4+1 gratis   • Idei de cadouri   • Oferte speciale   • Promotii     Lista produse
info contact
Produse Zeolit de uz intern
Articular Protect
Activ Zeolit Silicic
Zeolite Enhanced with DHQ - Upgraded
Biostem
Zeolit lichid
Activ ZEOLIT Protect 250 capsule
Zeolit pudra Detoxifianta flacon 350 grame
Zeolit pudra detoxifianta flacon 200 grame
Zeolit detoxifiant - flacon 250 capsule
Zeolit detoxifiant - flacon 180 capsule
Zeolit detoxifiant - flacon 60 capsule
Zeolit Protect Pulbere
Zeolit Detoxamin Royale
Zeolit Detoxamin Pudra
Zeolit Detoxamin Guarana
Zeolit Detoxamin Basic Capsule
Zeolit Detoxamin Acai Slim
Colon Detox
CandyClear5
Zeolit Dinamic Trio
Ultra Zeolit lichid
Micro Zeolit

Produse Zeolit de uz extern
Zeolit Masca Cosmetica
Zeolit masca exfolianta
Zeolit Pudra Dermatologica
Zeolit pudra abraziva
Pachet Splendor
Pachet Enjoy
Zeolit Detoxamin Pudra pentru Piele
Zeolit Pudra pentru Sportivi

Promotii
Biostem Zeolit Premium 2+1 gratis
Oferta zeolit pudra abraziva 2+1 gratis
Oferta Zeolit Detoxifiant 60 capsule 2+1 gratis
Oferta Zeolit Detoxifiant 180 capsule 2+1 gratis
Oferta Zeolit Detoxifiant 250 capsule 2+1 gratis
Oferta zeolit pudra detoxifianta 200 grame 2+1 gratis
Zeolit Protect 3+1 gratis
Zeolit pudra detoxifianta premium 2+1 gratis
Oferta 2+1 gratis ColonDetox
Oferta CandyClear5
Oferta zeolit protect pulbere 3+1
Oferta 2 ultra zeolit lichid + Kinoki
Oferta ultra zeolit lichid 3+1 gratis
Oferta ultra zeolit lichid 5+2 gratis
Pachet zeolit smart detox
Pachet detoxifiere premium
Oferta zeolit pudra dermatologica 2+1 gratis
Oferta Zeolit Masca Cosmetica 2+1 gratis
Oferta Zeolit Masca Exfolianta 2+1 gratis
Oferta Zeolit Pudra Pentru Sportivi 2+1 gratis
Promotie Activ Zeolit Silicic 3+1 gratuit
Upgraded dinamic trio
Pachet detoxifiere gold


VIZITATI-NE AICI
facebook Facebook
twitter Twitter
blog Blog

 
 
str. Bistritei 7B, Suceava
E-mail:
comenzi@zeoliti.ro
Delia Constantin    0730.514.767
Adrian Petrica      
0724.885.715
  

Astmul la copii

Echipa Zeoliti recomanda:
Zeolit Detoxamin Guarana


Astmul la copii

Descriere Astm la copii:

Astmul este o boala respiratorie ce se manifesta prin episoade in cursul carora caile aeriene se ingusteaza. O criza de astm debuteaza adesea printr-o tuse seaca, urmata de dificultati respiratorii, ce se manifesta printr-o respiratie suieratoare usor sesizabila. Ea se insoteste in mod normal de expectoratii de mucus. Astmul este cauza principala a bolilor cronice la copii si din motive inca incomplet elucidate rata imbolnavirilor de astm este in crestere chiar si in tarile dezvoltate. Boala se poate declansa la orice varsta, dar cei mai multi dintre copiii care fac boala au primele simptome inainte de a implini 5 ani.

Astmul infantil are aceeasi cauza ca si cel al adultilor: inflamarea repetata a cailor respiratorii. Aceasta determina o sensibilitate exacerbata a cailor respiratorii, care se pot ingusta atunci cand se irita. Din fericire, astmul infantil se poate trata. Cu ajutorul medicatiei adecvate, copilul bolnav de astm poate duce o viata normala cu crize izolate.

Se vorbeste de astm dupa trei episoade de dificultati respiratorii, inainte de varsta de 2 ani. Un diagnostic precoce al astmului este esential pentru adoptarea unui tratament eficient, care va permite evitarea deteriorarii alveolelor pulmonare.

Cauze Astm la copii:

Cauzele pot fi multiple - unii medici considera ca factorii de natura genetica ar fi responsabili pentru aparitia astmului infantile, in timp ce altii cred ca cred ca este vorba mai degraba de imunitatea copilului si de mediul in care acesta traieste si isi desfasoara activitatile.  Astmul traduce o reactie anormala a cailor aeriene la diversi stimuli. In timpul unei crize, deschiderea bronhiilor este redusa datorita unei reactii inflamatorii si a contractiilor muschilor din jurul bronhiilor.
Factorii declansatori, precum fumul de tigara sau alergenii, pot determina constrictia muschilor, provocand simptomele astmului.
Factorii declansatori difera de la o persoana la alta si sunt in general:
 - alergenii aerieni (praf, polen, acarieni, matreata si parul animalelor, mucegai)
 - poluanti (fumul de tigara, poluare industriala, etc)
 - unele alimente
 - alti factori: infectiile cailor aeriene superioare, rinita sau sinuzita, boala de reflux gastroesofagian, schimbarile de temperatura, sau aerul rece.

Factori genetici si de mediu pot creste riscul de aparitie a astmului la copil. Antecedentele familiale de astm, rinita alergica (febra fanului), urticaria sau eczema reprezinta un factor de risc pentru astm.
Factorii de mediu sunt:
 - reactii alergice anterioare la diversi alergeni
 - expunerea la fumul de tigara
 - expunerea la poluarea industriala – in special pentru copiii care traiesc in orasele mari
 - greutate mica la nastere
 - obezitate

Simptome Astm la copii:

Tuse productiva frecventa, care poate aparea la joaca, in timpul noptii, sau in timp ce rad. Este important de stiut ca tusea poate fi singurul simptom prezent in cazul unei imbolnaviri de astm. Energie redusa in timpul jocului. Respiratie rapida. Copilul acuza dureri in piept sau de faptul ca-l doare pieptul. Prezenta unor suieraturi (wheezing) in timpul respiratiei. Miscari de tip ferastrau (retractii) ale pieptului in timpul respiratiei profunde. Taierea respiratiei. Muschii gatului si ai pieptului sunt contractati. Stare de slabiciune si oboseala

Trebuie sa tineti cont ca nu toti copiii bolnavi au aceleasi simptome, iar aceste simptome pot varia de la un episod de astm la altul chiar si la acelasi copil. De asemenea, este important de stiut ca nu orice wheezing sau tuse este un semn de astm.
La copiii cu varsta sub 5 ani, cauza cea mai comuna a simptomelor similare astmului sunt infectiile virale ale cailor respiratorii superioare, cum sunt si banalele raceli.

Uneori poate fi greu de stabilit daca un copil are astm sau are doar simptomele unei raceli sau ale altei boli respiratorii. Medicul copilului va examina copilul si va stabili un istoric minutios, ce include si istoricul de sanatate al familiei, pentru a putea pune diagnosticul.

In cazul in care copilul tuseste frecvent si are alergii sau eczema, iar daca in familie exista antecedente de astm si alergii sau eczema (mai ales daca dumneavoastra si partenerul aveti amandoi un asemenea istoric), exista posibilitatea sa aiba si copilul astm. Simptomele sale se pot inrautati in timpul noptii.

Semnale de alarma:

 - respiratia copilului este suieratoare
 - copilul are dificultati respiratorii in urma unui efort
 - aparitia unor crize de tuse seaca, in special nocturne
 - copilul acuza constrictie (strangere) toracica
 - infectii respiratorii recurente (pneumonie sau bronsita)
 - dupa vindecarea racelilor, persista episoade lungi de tuse
 - prezenta unei crize tipice de astm
Dupa 3 -4 ani, diagnosticul de astm poate fi confirmat prin teste functionale respiratorii, pentru a se cauta o hiperactivitate bronsica. Un bilant alergologic va permite reperarea terenului alergic, prezent aproape in toate cazurile la copiii astmatici.

Diagnostic Astm la copii:

Pentru a pune diagnosticul de astm, medicul va analiza natura si frecventa simptomelor si va pune intrebari legate de antecedentele familiale de astm sau boli alergice precum eczema, urticaria sau rinita alergica.  La copiii peste 6 ani, testele utilizate pentru diagnosticarea astmului sunt aceleasi ca si in cazul adultilor. Evaluarea functiei pulmonare (spirometrie) este un test ce masoara cantitatea de aer inhalat. Testele pot fi efectuate in stare de repaus, in urma unui efort fizic sau dupa administrarea medicamentelor impotriva astmului. Testele cutanate pentru depistarea alergiilor pot fi de asemenea utilizate. Desi prescolarii pot suferi de astm, diagnosticarea bolii se face cu dificultate inainte de 6 ani, deoarece testele nu sunt exacte inaintea acestei varste. Unii copii pur si simplu depasesc simptomele astmului – 80% din copiii cu episoade de dificultati respiratorii devin asimptomatici la 3 ani. Medicul va analiza tipul simptomelor si frecventa lor in stabilirea diagnosticului de astm. Uneori diagnosticul nu este pus decat dupa o perioada expectativa de cateva luni sau chiar ani.

Tratament Astm la copii:

Tratamentul trebuie instituit precoce pentru a evita posibilele complicatii. Un factor alergic fiind prezent la 90 pana la 95% din copii, este esentiala diminuarea pe cat posibil a prezentei alergenilor. Pentru aceasta, trebuie evitate animalele de companie (cel putin in camera copilului), trebuie aerisite bine camerele si sters praful. De asemenea, trebuie combatuti factorii agravanti, precum tabagismul pasiv si infectiile virale.
Scopul tratamentului este acela de a controla astmul.
Astmul este mentinut sub control atunci cand:
-  copilul prezinta putine simptome sau este asimptomatic
-  prezinta acutizari rare
-  activitatile fizice nu sunt limitate
-  utilizarea inhalatorilor este minima
-  reactiile adverse medicamentoase sunt minime sau nule
Tratamentul astmului consta atat in prevenirea simptomelor cat si in tratarea crizelor de astm. Medicamentele preventive reduc inflamatia cailor aeriene ale copilului, inflamatie ce poate duce la aparitia simptomelor. Medicamentele cu actiune imediata deschid caile aeriene, atunci cand acestea sunt inflamate si impiedica respiratia.
In cazul unui copil ce prezinta simptome mai mult de 2 ori pe saptamana, medicul va prescrie o combinatie dintre medicamente antiinflamatorii si un bronhodilatator cu actiune rapida.

Medicamentele antiinflamatorii

Cele mai eficiente si frecvent utilizate medicamente pentru astm sunt corticosteroizii cu administrare inhalatorie, care prezinta putine efecte adverse si reduc necesitatea de a administra o medicatie suplimentara.

Bronhodilatatoarele cu actiune rapida intrerup simptomele unei crize de astm. Cel mai utilizat beta-2 agonist este albuterol. Daca pacientul necesita utilizarea unui bronhodilatator mai mult de 2 ori pe saptamana, este indicata efectuarea unor modificari in medicatia pe termen lung pentru a obtine un control mai eficient asupra bolii. Pentru copiii cu varste sub 3 ani care prezinta simptome de astm, este indicata o perioada de expectativa (asteptare vigilenta), deoarece efectele pe termen lung ale medicatiei antiastmatice asupra copiiilor mici nu sunt cunoscute. Daca un sugar sau un copil mic (sub 3 ani) prezinta episoade frecvente sau severe de dificultati respiratorii, va fi prescris un plan de medicatie pentru ameliorarea simptomelor. Totusi, copiii sub 2 luni necesita utilizarea unui nebulizator pentru administrarea medicatiei antiastmatice. Nebulizatorul este un dispozitiv ce pulverizeaza medicamentele lichide prin intermediul unei masti aplicate pe fata pacientului. Simptomele copilului si factorii care le declanseaza vor varia in functie de timp, astfel incat tratamentul trebuie evaluat periodic in scopul controlarii eficiente a astmului.

Tratamentul de urgenta in cazul unei crize de astm

Solicitati ajutor medical de urgenta atunci cand copilul are dificultati respiratorii. Desi episoadele de astm variaza in severitate, crizele incep in mod obisnuit cu tuse, care progreseaza in respiratie suieratoare si accelerata. Cresterea ritmului cardiac, transpiratii si dureri toracice pot de asemenea sa apara.

Prevenirea alergiilor

Riscul de alergii, si prin urmare, de astm poate fi redus partial prin cateva masuri preventive:
- diminuarea cantitatii de alergeni din locuinta
- evitarea unei diversificari precoce a alimentatiei (introducerea alimentelor solide inainte de 6 luni si a oualor inainte de 12 luni)
- prevenirea sau tratarea prompta a infectiilor respiratorii virale, in special bronsiolite
Aceste masuri de precautie sunt cu atat mai importante cu cat parintii sunt ei insisi alergici, datorita existentei terenului alergic.
La copiii si adolescentii astmatici, este important ca activitatile fizice sa nu fie reduse. Dimpotriva, practicarea unui sport permite dezvoltarea capacitatilor respiratorii. In cazul unui astm legat de efort, este suficient ca pacientul sa ia tratamentul inainte de exercitii. Trebuie subliniat faptul ca, in marea majoritate a cazurilor, astmul nu impiedica pacientul sa aiba o viata normala, cu conditia luarii unor masuri de precautie.

Prevenirea crizelor de astm

- Evitarea factorilor declansatori
Interzicerea fumatului in preajma copilului – expunerea la fumul de tigara in timpul copilariei este un factor de risc pentru astm, dar si un factor declansator al crizelor de astm.
- Incurajarea activitatilor fizice ale copilului – in conditiile in care astmul este tinut sub control, activitatea fizica efectuata cu regularitate poate antrena functionarea eficienta a plamanilor
- Intocmirea unui plan de actiune de catre medic pentru controlarea astmului si aducerea acestuia la cunostinta tuturor persoanelor care ingrijesc copilul (profesori, antrenor, baby sitter, etc)
- Utilizarea unui spirometru portabil (peak flow meter) – dispozitiv ce detecteaza afectarea functiei pulmonare inainte de aparitia simptomelor la copil.

Majoritatea cazurilor de astm la copii se vindeca spontan sau sub tratament. Doar o treime din copiii astmatici vor prezenta simptomele bolii si la varsta de 30 ani. In 5% din cazuri, astmul persista pe tot parcursul copilariei, pana la varsta adulta. In general este vorba despre cazurile severe, care antreneaza un absenteism scolar si, uneori, un retard de crestere.  Mai des, astmul este moderat si dispare inaintea pubertatii, pentru a reaparea eventual mai tarziu. Aceste recidive sunt favorizate de infectiile respiratorii si de tabagism, fie el activ sau pasiv. La adolescenta, astmul este mai rar decat in prima copilarie. Trebuie semnalata la aceasta varsta influenta nefasta pe care o poate avea tabagismul si dificultatea unor adolescenti de a urma tratamentul de fond.

 

Tratamente naturiste pentru Astmul la copii

Pret: 224.64 RON
*TVA inclus
 
Pret: 224.64 RON
*TVA inclus
 
biostem
Pret: 450 RON
*TVA inclus
 Disclaimer

 Copyright ©  2011 - 2016. Toate drepturile rezervate

 

Continutul acestui site are un caracter informativ si nu se substituie diagnosticarilor si/sau recomandarilor medicale de specialitate. Medicamentele naturiste sunt omologate ca suplimenti alimentari prin conventie/legsilatie internationala si nationala. Suplimentele alimentare se elibereaza fara reteta si nu au rolul sa inlocuiasca tratamentul medical de specialitate. Rezultatele pot fi diferite functie de mai multi factori cum ar fi raspunsul organismului, gradul afectiunii, modul in care este inteles si aplicat principiul holistic de tratament, cu cele trei paliere: tratamentul, regimul alimentar si mentalul. Cititi cu atentie prospectele care insotesc produsele comadate. Zeoliti.ro si reprezentantii ei nu sunt responsabili pentru administrarea neadecvata sau incorecta a produselor oferite.

 

 

Prima pagina   Administrare   Afectiuni   Comanda   Intrebari frecvente   Video   Zeoliti Oferte   Contact

Creare site creare site