Contactati-ne 9:00 - 18:30 :
0748.030.216
0748.030.216
0748.034.404
0748.099.089
0748.096.139
0724.885.715
0730.514.767
 
Cosul tau (0 produse)
Nu aveti niciun produs in cos.
 logo site Parteneri
 
 
Intrebari frecvente
Administrare
Video
Afectiuni
Stiri
Zeoliti oferte
 
Comanda
Contact
  • 2+1 gratis   • 3+1 gratis   • 4+1 gratis   • Idei de cadouri   • Oferte speciale   • Promotii     Lista produse
info contact
Produse Zeolit de uz intern
Articular Protect
Activ Zeolit Silicic
Zeolite Enhanced with DHQ - Upgraded
Biostem
Zeolit lichid
Activ ZEOLIT Protect 250 capsule
Zeolit pudra Detoxifianta flacon 350 grame
Zeolit pudra detoxifianta flacon 200 grame
Zeolit detoxifiant - flacon 250 capsule
Zeolit detoxifiant - flacon 180 capsule
Zeolit detoxifiant - flacon 60 capsule
Zeolit Protect Pulbere
Zeolit Detoxamin Royale
Zeolit Detoxamin Pudra
Zeolit Detoxamin Guarana
Zeolit Detoxamin Basic Capsule
Zeolit Detoxamin Acai Slim
Colon Detox
CandyClear5
Zeolit Dinamic Trio
Ultra Zeolit lichid
Micro Zeolit

Produse Zeolit de uz extern
Zeolit Masca Cosmetica
Zeolit masca exfolianta
Zeolit Pudra Dermatologica
Zeolit pudra abraziva
Pachet Splendor
Pachet Enjoy
Zeolit Detoxamin Pudra pentru Piele
Zeolit Pudra pentru Sportivi

Promotii
Biostem Zeolit Premium 2+1 gratis
Oferta zeolit pudra abraziva 2+1 gratis
Oferta Zeolit Detoxifiant 60 capsule 2+1 gratis
Oferta Zeolit Detoxifiant 180 capsule 2+1 gratis
Oferta Zeolit Detoxifiant 250 capsule 2+1 gratis
Oferta zeolit pudra detoxifianta 200 grame 2+1 gratis
Zeolit Protect 3+1 gratis
Zeolit pudra detoxifianta premium 2+1 gratis
Oferta 2+1 gratis ColonDetox
Oferta CandyClear5
Oferta zeolit protect pulbere 3+1
Oferta 2 ultra zeolit lichid + Kinoki
Oferta ultra zeolit lichid 3+1 gratis
Oferta ultra zeolit lichid 5+2 gratis
Pachet zeolit smart detox
Pachet detoxifiere premium
Oferta zeolit pudra dermatologica 2+1 gratis
Oferta Zeolit Masca Cosmetica 2+1 gratis
Oferta Zeolit Masca Exfolianta 2+1 gratis
Oferta Zeolit Pudra Pentru Sportivi 2+1 gratis
Promotie Activ Zeolit Silicic 3+1 gratuit
Upgraded dinamic trio
Pachet detoxifiere gold


VIZITATI-NE AICI
facebook Facebook
twitter Twitter
blog Blog

 
 
str. Bistritei 7B, Suceava
E-mail:
comenzi@zeoliti.ro
Delia Constantin    0730.514.767
Adrian Petrica      
0724.885.715
  

Scolioza

Echipa Zeoliti recomanda:
Articular Protect


Scolioza

Descrierea scoliozei

Scolioza apare atunci cand coloana vertebrala este deviata in plan frontal, adica mutata usor intr-o parte, dar si atunci cand coloana este rasucita, adica rotita in jurul axului. Scolioza apare la mijlocul spatelui sau in partea de jos.

Cauzele scoliozei

Se cunosc mai multe tipuri de scolioza:

  • Scolioza congenitala- este cauzata de o anomalie a oaselor, prezenta la nastere.
  • Scolioza neuromusculara- un rezultat al muschilor si nervilor anormali. De obicei, este prezenta la oamenii cu spina bifida sau paralizie cerebrala.
  • Scolioza idiopatica- cea mai frecventa forma de scolioza. Nu se cunoaste o o cauza specifica a acestei boli, cu toate ca exista mai multe teorii,  nici una nu s-a dovedit a fi concludenta. Cele mai multe cercetari demonstreaza ca scolioza idiopatica este genetica.

Simptomele scoliozei

Sipltomul cel mai frecvent simptom este reprezentat de curbarea anormala a coloanei vertebrale. Deseori aceasta este o schimbare minora si poate fi observata de un prieten sau un membru al familiei. De asemenea, poate fi descoperita la un control de rutina la scoala. Cei afectati pot observa ca hainele nu li se mai aseaza ca pana acum sau ca piciorul pantalonului este mai lung pe o parte decat cealalta.

Scolioza poate face capul sa apara descentrat fata de corp sau un sold sau umar sa fie mai sus decat cel de pe partea opusa. Dacascolioza este mai severa, poate face ca inima sau plamanii sa functioneze mai greu. Aceasta poate duce la respiratie dificila sau dureri de piept. In cele mai multe cazuri scolioza nu este dureroasa dar exista unele tipuri de scolioza care pot provoca dureri de spate. In plus exista si alte cauze de dureri de spate pe care doctorul le va cerceta.

Complicatiile scoliozei

Functia pulmonara poate fi afectata in scolioza severa. Deformarea afecteaza expansiunea plaminilor determinind defect restrictiv. Desi dispneea nu este frecventa la copii, poate apare la adulti in functie de severitatea scoliozei. Anomaliile cardiace pot fi asociate cu scolioza idiopatica. Scolioza idiopatica este observata la 5% dintre pacientii cu boala cardiaca congenitala, iar incidenta este crescuta daca este cianotica.

Scolioza la varstnici

Este un tip de scolioza observata la barbatii peste 60 de ani. Nu are o cauza particulara, desi este considerate a fi secundara bolii degenerative secundare. Fata de curbura coloanei din scolioza idiopatica, curbura la batrini este scurta, segmentala si fara largire laterala sau anomalii ale arcului neural.

Evolutia scoliozei

Rata de mortalitate la pacientii cu scolioza este de doua ori mai mare fata de populatia generala. Virsta medie a decesului este 45 de ani. Scolioza produce deformare cosmetica, durere dizabilitanta si restrictie severa a capacitatii pacientului de a lucra. Afectarea cardiovasculara apare in cazurile severe, cu curbare de peste 60 de grade. Complicatiile cardiace sunt mai comune in scolioza toracica. Insuficienta respiratorie, cord pulmonar, boala de plamini restrictiva si insuficienta cardiaca dreapta sunt frecvente complicatii ale scoliozei. Riscul de complicatii cardiovasculare este mai mare la persoanele cu debut timpuriu, curburi mari. Riscul este mic in debutul tardiv chiar daca curbura este mare.

Factorii de risc ai scoliozei

Factorii care sporesc riscul de a dezvolta scolioza sunt:

Scolioza este o afectiune cu caracter familial. Mai ales fetele ale caror mame au avut scolioza prezinta un risc crescut de a dezvolta scolioza;
Fetele cu varsta intre 10 si 16 ani sunt de 7 ori mai predispuse decat baietii sa faca scolioza cu curbare severa;
Vertebrele impinse spre inainte, in partea inferioara a coloanei vertebrale;
Lipsa sau forma inegala a membrelor superioare sau inferioare;
Alte tulburari ale dezvoltarii musculare si osoase in timpul vietii intrauterine.

Tratamentul scoliozei

Tratamentul nu ne poate indrepta in totalitate coloana si nu o poate aduce intr-o stare perfect normala. Optiunile terapeutice depind de maturitatea coloanei vertebrale, gradul curburii si cum afecteaza stilul de viata, localizarea scoliozei si potentialul de progresie

Scolioza, in functie de tipul ei, presupune mai multe tipuri de tratament si anume: tratamentul nechirurgical, include atenta observatie medicala la fiecare 4 luni pentru a verifica orice progresie a curbarii, purtarea de corsete pentru a opri accentuarea curbarii, gimnastica medicala, fizioterapia si administrarea de medicamente. Tratamentul chirurgical, care presupune insertia unor implante care vor opri deformarea. Tratamentul este realizat in functie de varsta persoanei, de gradul de gravitate a scoliozei si gradul de curbare a coloanei. Cand curbarea este mai mica de 50 de grade, nu este nevoie de o interventie chirurgicala.

De fapt, durerile nu sunt cauzate de curbarea coloanei prin ea insasi. Multe persoane folosesc calmante asa cum sunt aspirina sau ibuprofenul, care scad durerea temporar, insa nu vindeca scolioza si nici nu ajuta la stoparea agravarii. Asadar, cel mai bine este sa apelezi la sfatului unui specialist in domeniu.

 

Tratamente naturiste pentru Scolioza

Pret: 50 RON
*TVA inclus
 Disclaimer

 Copyright ©  2011 - 2016. Toate drepturile rezervate

 

Continutul acestui site are un caracter informativ si nu se substituie diagnosticarilor si/sau recomandarilor medicale de specialitate. Medicamentele naturiste sunt omologate ca suplimenti alimentari prin conventie/legsilatie internationala si nationala. Suplimentele alimentare se elibereaza fara reteta si nu au rolul sa inlocuiasca tratamentul medical de specialitate. Rezultatele pot fi diferite functie de mai multi factori cum ar fi raspunsul organismului, gradul afectiunii, modul in care este inteles si aplicat principiul holistic de tratament, cu cele trei paliere: tratamentul, regimul alimentar si mentalul. Cititi cu atentie prospectele care insotesc produsele comadate. Zeoliti.ro si reprezentantii ei nu sunt responsabili pentru administrarea neadecvata sau incorecta a produselor oferite.

 

 

Prima pagina   Administrare   Afectiuni   Comanda   Intrebari frecvente   Video   Zeoliti Oferte   Contact

Creare site creare site