Contactati-ne 9:00 - 18:30 :
0748.099.089
0748.030.216
0748.034.404
0748.099.089
0748.096.139
0724.885.715
0730.514.767
 
Cosul tau (0 produse)
Nu aveti niciun produs in cos.
 logo site Parteneri
 
 
Intrebari frecvente
Administrare
Video
Afectiuni
Stiri
Zeoliti oferte
 
Comanda
Contact
  • 2+1 gratis   • 3+1 gratis   • 4+1 gratis   • Idei de cadouri   • Oferte speciale   • Promotii     Lista produse
info contact
Produse Zeolit de uz intern
Articular Protect
Activ Zeolit Silicic
Zeolite Enhanced with DHQ - Upgraded
Biostem
Zeolit lichid
Activ ZEOLIT Protect 250 capsule
Zeolit pudra Detoxifianta flacon 350 grame
Zeolit pudra detoxifianta flacon 200 grame
Zeolit detoxifiant - flacon 250 capsule
Zeolit detoxifiant - flacon 180 capsule
Zeolit detoxifiant - flacon 60 capsule
Zeolit Protect Pulbere
Zeolit Detoxamin Royale
Zeolit Detoxamin Pudra
Zeolit Detoxamin Guarana
Zeolit Detoxamin Basic Capsule
Zeolit Detoxamin Acai Slim
Colon Detox
CandyClear5
Zeolit Dinamic Trio
Ultra Zeolit lichid
Micro Zeolit

Produse Zeolit de uz extern
Zeolit Masca Cosmetica
Zeolit masca exfolianta
Zeolit Pudra Dermatologica
Zeolit pudra abraziva
Pachet Splendor
Pachet Enjoy
Zeolit Detoxamin Pudra pentru Piele
Zeolit Pudra pentru Sportivi

Promotii
Biostem Zeolit Premium 2+1 gratis
Oferta zeolit pudra abraziva 2+1 gratis
Oferta Zeolit Detoxifiant 60 capsule 2+1 gratis
Oferta Zeolit Detoxifiant 180 capsule 2+1 gratis
Oferta Zeolit Detoxifiant 250 capsule 2+1 gratis
Oferta zeolit pudra detoxifianta 200 grame 2+1 gratis
Zeolit Protect 3+1 gratis
Zeolit pudra detoxifianta premium 2+1 gratis
Oferta 2+1 gratis ColonDetox
Oferta CandyClear5
Oferta zeolit protect pulbere 3+1
Oferta 2 ultra zeolit lichid + Kinoki
Oferta ultra zeolit lichid 3+1 gratis
Oferta ultra zeolit lichid 5+2 gratis
Pachet zeolit smart detox
Pachet detoxifiere premium
Oferta zeolit pudra dermatologica 2+1 gratis
Oferta Zeolit Masca Cosmetica 2+1 gratis
Oferta Zeolit Masca Exfolianta 2+1 gratis
Oferta Zeolit Pudra Pentru Sportivi 2+1 gratis
Promotie Activ Zeolit Silicic 3+1 gratuit
Upgraded dinamic trio
Pachet detoxifiere gold


VIZITATI-NE AICI
facebook Facebook
twitter Twitter
blog Blog

 
 
str. Bistritei 7B, Suceava
E-mail:
comenzi@zeoliti.ro
Delia Constantin    0730.514.767
Adrian Petrica      
0724.885.715
  

Aritmia

Aritmia

Descriere Aritmia:

Inima reprezinta organul de baza a organismului, este practic un muschi ce functioneaza asemenea unei pompe. Ea este impartita in patru camere: doua superioare -atrii  si doua inferioare -ventricule. Inima bate (se contracta) in momentu in care este strabatuta de un impuls electric provocat de stabilizatorul natural al inimii -nodulul sinusal sau sinoatrial (NS). In cazul ritmului cardiac normal, numit si ritm sinusal, impulsul pleaca din atriul drept, se propaga in tot atriul si in nodul atrioventricular (AV). De aici, impulsul (stimulul) este condus printr-o retea de fibre specializate (sistemul His-Purkinje) la toate celulele ventriculelor. Acest traseu trebuie urmat cu exactitate pentru ca inima sa functioneze normal. Atat timp cat stimulul electric este transmis normal, inima pompeaza sange si se contracta intr-un ritm normal (intre 60 -100 ori pe minut). Termenul de aritmie reprezinta orice modificare a ritmului normal al impulsurilor electrice, provocand un ritm cardiac neregulat. Unele aritmii dureaza foarte putin (de exemplu, o pauza temporara sau o contractie prematura) incat ritmul cardiac nu este afectat. Dar daca aritmiile dureaza mai mult, ritmul cardiac poate fi prea rapid, prea lent sau neregulat. Termenul de tahicardie reprezinta o frecventa cardiaca de peste 100 batai pe minut.   Vorbim de  bradicardie in momentul in care frecventa cardiaca este mai mica de 60 batai pe minut.

Tipuri aritmia:

Bradicardii - se manifesta prin bataile inimii lente incat nu poate pompa suficient sange pentru a satisface nevoile organismului. Netratata, bradicardia poate provoca oboseala excesiva, vertij, ameteli sau  lipotimii (lesin) pentru ca nu ajunge suficient sange la nivelul creierului. Bradicardia poate apare in caz de:

•  Boala nodulului sinusul (bradicardia sinusala) - Bradicardia poate fi cauzata de o afectiune a nodulului sinusal (stimulatorul natural al inimii), ceea ce face ca inima sa bata prea lent. Aceasta boala poate fi cauzata de imbatranire.

Blocurile cardiace - Blocul cardiac este in fapt incetinirea sau intreruperea semnalului electric  care ajunge la ventricule. Semnalul electric, in mod normal, provine de la nivelul nodulului sino-atrial situat la nivelul  atriului drept si apoi este transmis la nivelul ventriculilor, in asa fel incat sa determine contractia miocardului.

Tahicardii -  se produc atunci cand inima bate prea repede. Exista doua tipuri principale de tahicardii:

Tahicardii supraventriculare (situate la nivelul atriilor sau nodulului atrioventricular) sunt:

Flutter-ul atrial 

In caz de flutter atrial, un impuls electric suplimentar sau precoce se propaga la nivelul atriilor pe un traiect circular, in loc sa fie transmis spre nodulul atrio-ventricular. In flutter-ul atrial contractiile cardiace au o frecventa mult mai mare decat este normal. Flutter-ul atrial nu pune viata in pericol, dar poate provoca dureri toracice,ameteli, lesin etc.

Fibrilatia atriala

Aceasta forma de tahicardie se produce in cazul in care activitatea electrica a atriilor este dezorganizata si foarte rapida. Stimulul electric stimuleaza atriile la intamplare si cu o frecventa foarte mare, provocand contractii foarte rapide ale ventriculilor care vor functiona ineficient. Cu toate ca nu pune viata in pericol, bataile neregulate si dezorganizate ale ventriculilor pot provoca ameteli sau palpitatii. Daca aceasta problema persista creste riscul de accidente vasculare cerebrale, pentru ca sangele stagneaza in atrii cu formarea de cheaguri ce pot migra de la inima la creier cu producerea unui accident vascular cerebral.

Tahicardia paroxistica supraventricular (TPSV)

Acest tip de tahicardie face ca inima sa bata de aproximativ 140 - 250 de ori pe minut (inima bate in mod normal intre 60- 80 de ori pe minut). In caz de TPSV apare un circuit electric suplimentar care permite trecerea impulsului electric de la atrii spre ventriculi. Apare frecvent la persoane tinere.

Sindromul Wolff-Parkinson-White (WPW)

Aceasta este o malformatie congenitala. Cele mai multe persoane cu sindrom WPW au viata normala si multi nu au simptome sau episoade de tahicardie. Cu toate acestea, sindromul WPW poate provoca contractii cardiace foarte rapide, frecventa poate sa ajunga pana la 240 de batai pe minut. Dintre simptomele sindromului WPW cele mai frecvente sunt palpitatiile, respiratie dificila si scurta, lesin si angina pectorala (dureri toracice). Cu toate ca aceasta boala este prezenta de la nastere, simptomele apar frecvent la maturitate. 

Tahicardia sinusala 

In tahicardia sinusala frecventa cardiaca este de 90-120 de batai pe minut.

Extrasistola atriala

Extrasistola este o bataie in plus aparuta inainte de momentul normal in care trebuie sa se manifeste, bataie in plus urmata de o pauza. Cele care se produc in camerele superioare (atrii) sunt numite extrasistole atriale.

•  Tahicardii ventriculare (situate la nivelul ventriculilor)

Tahicardia ventriculara

Tahicardia ventriculara apare atunci cand ventriculelor bat prea repede. Aceasta boala poate fi foarte grava, deoarece ventriculii sunt responsabili de pomparea sangelui in corp. Daca tahicardia este suficient de severa pentru a impiedica pomparea unei cantitati suficiente de sange viata poate fi pusa in pericol.

 Fibrilatia ventriculara

Fibrilatia ventriculara este o tulburare grava a ritmului cardiac, caracterizata prin disparitia oricarei contractii organizate a ventriculelor, inlocuita printr-o tremulatie ventriculara (contractii localizate anarhice si ineficace). O fibrilatie ventriculara poate sa fie observata ca urmare a unui infarct miocardic sau a unei alte cardiopatii sau chiar ca o complicatie a unei electrocutari. Fibrilatia ventriculara provoaca o oprire cardiocirculatorie responsabila de o pierdere a constientei si de o stare de moarte aparenta.

Extrasistola ventriculara 

Extrasistolele ventriculare sunt batai cardiace premature , batai care apar mai repede decat normal si care intrerup ritmul cardiac normal. Bataile premature pot avea originea la orice nivel al inimii, cand pornesc din ventriculi se numesc extrasistole ventriculare (ESV).

Cauze  Aritmia :

- cardiopatia ischemica;
- leziuni valvulare;
- hipertiroidie;
- insuficienta respiratorie;
- dezechilibre hidroelectrolitice;
- consum de alcool sau tutun.

Ceasornicul natural al inimii - o masa mica de celule speciale numite nodul sinusoidal - poate functiona defectuos si poate dezvolta o rata anormala a impulsului electric.

Resuscitarea cardiopulmonara poate prelungi supravietuirea creierului in lipsa pulsului normal, dar defibrilatia este interventia care restabileste cel mai sigur ritmul cardiac sanatos.

Un ritm lent, cunoscut sub numele de bradicardie (mai putin de 60 de batai pe minut), de obicei nu pune viata in pericol, dar poate provoca
anumite simptome. Cand acestea apar, implantarea unui stimulator permanent poate fi necesara.

Aritmiile cardiace pot varia de la persoana la persoana, uneori fiind complet asimptomatice, alteori ducand la pierderea constiintei sau chiar moarte subita cardiaca.

 Simptome Aritmia:

- ameteala;
- tremur;
- angoasa;
- oboseala;
- dispnee (respiratie grea);
- disconfort in piept;
- batai violente sau dureroase.

Variatiile frecventei cardiace sunt normale in unele situatii. Aritmia cardiaca apare atunci cand excitatia electrica se naste in alte locuri decat cele normale (nodul sinusal, nodul atrio-ventricular sau ventricule), sau atunci cand unda electrica nu urmeaza traseul normal de propagare.

Tratamente Aritmia:

Medicamentele sunt utilizate fie pentru a preveni o criza, fie pentru a intrerupe o criza deja inceputa. Ablatia prin radiofrecventa duce la eliminarea tesutului bolnav prin radiofrecventa - un curent de frecventa inalta este aplicat prin catetere. Procedura nu este dureroasa, dar poate dura cateva ore.

Defibrilarea si cardioversiunea sau socul electric extern este o procedura folosita de peste 30 de ani. Cu ajutorul a doi electrozi se aplica socuri electrice pentru a sincroniza din nou activitatea electrica a inimii. Defibrilarea poate fi o masura salvatoare in cazul unui stop cardiac provocat de fibrilatia ventriculara. Se efectueaza sub anestezie generala;

Defibrilatorul automat implantat este un dispozitiv electrotehnic compus dintr-o sonda intravenoasa permanenta si un compartiment continand o baterie si circuitul electronic corespunzator, ce este plasat in urma anesteziei sub pielea din regiunea pectorala.

Circuitul electronic urmareste in permanenta ritmul cardiac. In cazul unei tahicardii sau fibrilatii ventriculare, el produce descarcari intre 5 si 500 de volti, dupa nevoie. Aparatul functioneaza timp de 4-5 ani si poate fi reprogramat din exterior. Schimbarea acestuia necesita internare de o zi si anestezie locala. Este interzisa conducerea automobilului timp de sase luni de la implant.

Prevenirea aritmia: evitarea consumului de alcool,  tutun, cofeina sau alti stimulanti de acest tip, evitarea starilor tensionate, a stresului şi a eforturilor fizice excesive, care accelereaza bataile inimii.

 

Tratamente naturiste pentru Aritmia

Activ ZEOLIT Protect Capsule 250 capsule
Pret: 125 RON
*TVA inclus
 
Zeolit detoxifiant - flacon 180 capsule
Pret: 100 RON
*TVA inclus
 
Zeolit detoxifiant - flacon 250 capsule
Pret: 120 RON
*TVA inclus
 
Pret: 224.64 RON
*TVA inclus
 Disclaimer

 Copyright ©  2011 - 2016. Toate drepturile rezervate

 

Continutul acestui site are un caracter informativ si nu se substituie diagnosticarilor si/sau recomandarilor medicale de specialitate. Medicamentele naturiste sunt omologate ca suplimenti alimentari prin conventie/legsilatie internationala si nationala. Suplimentele alimentare se elibereaza fara reteta si nu au rolul sa inlocuiasca tratamentul medical de specialitate. Rezultatele pot fi diferite functie de mai multi factori cum ar fi raspunsul organismului, gradul afectiunii, modul in care este inteles si aplicat principiul holistic de tratament, cu cele trei paliere: tratamentul, regimul alimentar si mentalul. Cititi cu atentie prospectele care insotesc produsele comadate. Zeoliti.ro si reprezentantii ei nu sunt responsabili pentru administrarea neadecvata sau incorecta a produselor oferite.

 

 

Prima pagina   Administrare   Afectiuni   Comanda   Intrebari frecvente   Video   Zeoliti Oferte   Contact

Creare site creare site