Contactati-ne 9:00 - 18:30 :
0748.030.216
0748.030.216
0748.034.404
0748.099.089
0748.096.139
0724.885.715
0730.514.767
 
Cosul tau (0 produse)
Nu aveti niciun produs in cos.
 logo site Parteneri
 
 
Intrebari frecvente
Administrare
Video
Afectiuni
Stiri
Zeoliti oferte
 
Comanda
Contact
  • 2+1 gratis   • 3+1 gratis   • 4+1 gratis   • Idei de cadouri   • Oferte speciale   • Promotii     Lista produse
info contact
Produse Zeolit de uz intern
Articular Protect
Activ Zeolit Silicic
Zeolite Enhanced with DHQ - Upgraded
Biostem
Zeolit lichid
Activ ZEOLIT Protect 250 capsule
Zeolit pudra Detoxifianta flacon 350 grame
Zeolit pudra detoxifianta flacon 200 grame
Zeolit detoxifiant - flacon 250 capsule
Zeolit detoxifiant - flacon 180 capsule
Zeolit detoxifiant - flacon 60 capsule
Zeolit Protect Pulbere
Zeolit Detoxamin Royale
Zeolit Detoxamin Pudra
Zeolit Detoxamin Guarana
Zeolit Detoxamin Basic Capsule
Zeolit Detoxamin Acai Slim
Colon Detox
CandyClear5
Zeolit Dinamic Trio
Ultra Zeolit lichid
Micro Zeolit

Produse Zeolit de uz extern
Zeolit Masca Cosmetica
Zeolit masca exfolianta
Zeolit Pudra Dermatologica
Zeolit pudra abraziva
Pachet Splendor
Pachet Enjoy
Zeolit Detoxamin Pudra pentru Piele
Zeolit Pudra pentru Sportivi

Promotii
Biostem Zeolit Premium 2+1 gratis
Oferta zeolit pudra abraziva 2+1 gratis
Oferta Zeolit Detoxifiant 60 capsule 2+1 gratis
Oferta Zeolit Detoxifiant 180 capsule 2+1 gratis
Oferta Zeolit Detoxifiant 250 capsule 2+1 gratis
Oferta zeolit pudra detoxifianta 200 grame 2+1 gratis
Zeolit Protect 3+1 gratis
Zeolit pudra detoxifianta premium 2+1 gratis
Oferta 2+1 gratis ColonDetox
Oferta CandyClear5
Oferta zeolit protect pulbere 3+1
Oferta 2 ultra zeolit lichid + Kinoki
Oferta ultra zeolit lichid 3+1 gratis
Oferta ultra zeolit lichid 5+2 gratis
Pachet zeolit smart detox
Pachet detoxifiere premium
Oferta zeolit pudra dermatologica 2+1 gratis
Oferta Zeolit Masca Cosmetica 2+1 gratis
Oferta Zeolit Masca Exfolianta 2+1 gratis
Oferta Zeolit Pudra Pentru Sportivi 2+1 gratis
Promotie Activ Zeolit Silicic 3+1 gratuit
Upgraded dinamic trio
Pachet detoxifiere gold


VIZITATI-NE AICI
facebook Facebook
twitter Twitter
blog Blog

 
 
str. Bistritei 7B, Suceava
E-mail:
comenzi@zeoliti.ro
Delia Constantin    0730.514.767
Adrian Petrica      
0724.885.715
  

Migrena

Echipa Zeoliti recomanda:
Ultra Zeolit lichid

ultra zeolit lichid
Produs recomandat

Migrena

Descriere Migrena

Migrena se poate recunoaste sub denumirea de cefalee benigna recurenta si/sau disfunctie neurologica, ea provenind de la Galen. Se manifesta frecvent, dupa perioade fara durere fiind determinata deseori de stimuli stereotipi.

 

Migrena este descrisa ca o durere de cap avand urmatoarele caracteristici: afecteaza in general o jumatate a capului (unilaterala), are intensitate moderat-severa, caracter pulsatil, amplificata de efortul fizic. Cefaleea survine periodic sub forma de atacuri cu durata de la 4 ore pana la 72 ore. In acest interval de timp pacientul prezinta, asociat durerii de cap, greata, varsaturi, ameteli, tulburari ale vederii si este deranjat de zgomote (fonosensibil) si lumina puternica (fotosensibil). Frecventa crizelor variaza de la o persoana la alta - la unii pot aparea de cateva ori pe luna, in timp ce altii au doar cateva crize pe parcursul intregii vieti.

Cel mai adesea se intalnesc doua forme de migrena: - migrena comuna (fara aura) - migrena clasica (cu aura) Migrena comuna este cea mai frecventa, avand caracteristicile prezentate anterior, in timp ce migrena clasica este precedata de un fenomen neurologic denumit "aura". Aceasta consta in o aparitia in mod frecvent a unor tulburari vizuale de tipul luminilor scanteietoare (flashuri), zig-zag-uri luminoase ce preced cu 10-60 minute aparitia durerii de cap. Mult mai rare, dar mai severe, sunt tulburarile senzitive si motorii ce preced cefaleea, de tipul hemiparezelor tranzitorii.

Cauze Migrena

 Patologia migrenei poate fi exprimata de consumul vinului de culoare rosie, foame, menstruatie, privare de somn, lumina intensa, perioade de depresie, parfumuri, si este ameliorata de somn, sarcina, senzatia de bucurie.  De obicei se intalneste la pacientele de sex feminin. Este posibil ca afectiunea sa fie transpusa pe cale ereditara spre unele atacuri de migrena. Fenomenele circulatorii intracraniene ce insotesc crizele de migrena par a fi secundare unei disfunctii a sistemului nervos central. 

Migrena clasica sau migrena cu aura este atributia sindromului de cefalee asociat cu simptome initiale motorii,vizuale si de sensibilitate. Scotoamele sau halucinatiile sunt principalele simptome vizuale ce se prezinta mai mereu in partile centrale ale campului vizual. La o minoritate a  pacientilor apare un scotom paracentral care ia cu timpul forma literei C, fenomenul fiind caracteristic pentru aceasta afectiune, dar nu este prezent niciodata in timpul durerilor.
Migrena comuna recunoscuta ca migrena fara aura si fiind caracterizata prin cefalee benigna ciclica, pe un interval de cateva ore  si fiind tipul cel mai frecvent de cefalee. Tulburarile neurologice focale facandu-si prezenta mai des in timpul crizelor.

La Migrena bazilara, atacurile apar precum niste tulburari ale functiei trunchiului cerebral, cum ar fi dizartria, vertijul sau diplopia. Aceste tulburari se manifesta intr-un mod aparte la 25% din pacienti. Migrena bazilara se initiaza odata cu pierderea totala a vederii asociata de vertij, dizartrie, ataxie, tinnitus, paralizii distale si periorale si uneori stare confuzionala. Aceasta afectiune este prezenta la copii si adulti. La adolescente se manifesta in unele moment chiar si cu orbire totala.

Cauze naturale. 

Ocupatiile actuale sedentare si stationare, utilizarea mijloacelor de transport, mediul poluant, consumul substantelor nocive, radiatiile electrice, ultravioletele si altele, dauneaza mult vitalitatii si starii noastre de sanatate. Poluarea solului, apei si aerului a daunat atat de mult compozitiei substantelor minerale, incat in zilele noastre nu se mai regasesc in natura la fel cum erau in urma cu un secol.

Simptome Migrena

Forma de migrena simpla se manifesta prin crize precedate de:

- anestezie;
- stare de neliniste;
- zgomote in urechi;
- halucinatii olfactive si gustative;

Criza se manifesta prin cefalee unilaterala ce afecteaza fruntea, orbita si regiunea din jurul urechilor. Durerea creste rapid in intensitate si atinge punctul maxim dupa 15-30 de minute si dureaza de la cateva ore la cateva zile.

Criza se asociaza frecvent cu:

- greturi si varsaturi;
- paloarea fetei;
- dilatarea pupilei;
- roseata fetei pe partea dureroasa;
- inrosirea ochiului;
- hiperlacrimatie;
- rinoree.

Migrena oftalmica se caracterizeaza prin asocierea fenomenelor descrise mai sus impreuna cu aparitia tulburarilor vizuale:

- pete oarbe in campul vizual;
- treptat, zona din campul vizual pe care nu o vedem se mareste, devine luminoasa sau viu colorata;
- imagine stralucitoare in campul vizual care se deplaseaza de la centru spre periferie.

Migrena asociata reprezinta o forma de migrena care pe langa fenomenele vizuale si algice, mai apar semne neurologice:

- paralizii pe jumatate de corp;
- hemianestezii;
- amorteli;
- tulburari de vorbire.

Migrena "in ciorchine" sau cluster headache este o forma de migrena in care crizele dureroase survin in salve adica de mai multe ori in cursul unei zile sau unei nopti, alternand cu perioade de acalmie totala, cand durerea dispare complet.

Durerea este extrem de violenta, are caracter pulsatil, intensitate crescanda, durata relativ scurta si un orar remarcabil de fix. Durerile dispar in mod abrupt, inainte de o noua salva dureroasa.

Tratament Migrena

Tratamentul in faza acuta se desfasoara in cazul pacientilor in care durerea se formeaza lent si se poate folosi aspirina sau acetaminofen, ibuprofen (600-800mg) sau naproxen (375-750 mg). Compusii de izometepten (1-2 capsule) sunt eficienti in migrena clasica. O terapie mai severa se aplica in urma masurilor care nu dau nici un rezultat, astfel:
- Daca migrena este incaprezenta dupa 3 ore, terapia initiala de a se folosi ergotamina in doza de 2-3 tablete; a doua optiune fiind compusii de izometepten 1-2 tablete, iar a treia optiune sunt combinatii de butalbital cu aspirina sau acetaminofen 1-2 tablete
- Durerea severa semanifesta intre 1-3 ore, prima optiune terapeutica fiind dihidroergotamina spray nazal 1 doza (2 mg); a doua optiune este 1/2 supozitor cu ergotamina; a treia optiune sumatriptan 1 tableta (25-50 mg)
- Daca timpul de atingere al durerii maxime este mai mic de o ora, atunci prima variant ar fi sumatriptan de 6 mg ori dihidroergotamina 1mg i.m. sau a treia optiune ar putea fi butorfanol nazal 1-2 mg
- Daca cefaleea prezinta un caracter cronic se administreaza zilnic amitriptilina 30-100mg sau notriptilina 40-120mg, iar daca durerea nu cedeaza se administreaza acid valproic 500-2000mg sau fenelzina 45-90mg.  
Tratarea migrenelor care variaza intre minim 2-3 crize pe luna se poate realize cu urmatoarele medicamente:
- Amitriptilina 10-175mg/zi avand efecte adverse: gura uscata, crestere in greutate
- Propranolol 60-320mg/zi
- Acid valproic 500-1500mg/zi cu efecte adverse: greata, tremor, crestere in greutate sau caderea parului
- Verapamil 160-480mg/zi. Efecte adverse: constipatii, greata, ameteli, hipotensiune
- Fenelzina 30-75mg/zi. Efecte adverse: insomnie, ameteli, mictiuni dificile, crestere in greutate; folosita in cazuri recalcitrante.
- Metisergid 2-8mg/zi poate manifesta crampe muscular, greata, insomnie, vasoconstrictie periferica, crestere in greutate, fibroza retroperitoneala la utilizarea peste 6 luni.
Daca migrena s-a stabilizat si tratamentul este bun, se mentine o perioada de 5 sau 6 luni urmand sa se scada treptat.
Afectiunea se poate agrava daca nu se evita pe cat posibil evenimentele stresante, aplicandu-se cat mai multe evenimente relaxante, plimbari, socializare, tehnicile de conditionare cum ar fi bio-feedback-ul. Acestea au un rol adjuvant farmacoterapiei.
 

 

Tratamente naturiste pentru Migrena

ultra zeolit lichid
Pret: 150 RON
*TVA inclus
 
Pret: 110 RON
*TVA inclus
 
Activ ZEOLIT Protect Capsule 250 capsule
Pret: 125 RON
*TVA inclus
 
Pret: 224.64 RON
*TVA inclus
 
Pret: 400 RON
*TVA inclus
 Disclaimer

 Copyright ©  2011 - 2016. Toate drepturile rezervate

 

Continutul acestui site are un caracter informativ si nu se substituie diagnosticarilor si/sau recomandarilor medicale de specialitate. Medicamentele naturiste sunt omologate ca suplimenti alimentari prin conventie/legsilatie internationala si nationala. Suplimentele alimentare se elibereaza fara reteta si nu au rolul sa inlocuiasca tratamentul medical de specialitate. Rezultatele pot fi diferite functie de mai multi factori cum ar fi raspunsul organismului, gradul afectiunii, modul in care este inteles si aplicat principiul holistic de tratament, cu cele trei paliere: tratamentul, regimul alimentar si mentalul. Cititi cu atentie prospectele care insotesc produsele comadate. Zeoliti.ro si reprezentantii ei nu sunt responsabili pentru administrarea neadecvata sau incorecta a produselor oferite.

 

 

Prima pagina   Administrare   Afectiuni   Comanda   Intrebari frecvente   Video   Zeoliti Oferte   Contact

Creare site creare site